Bowentechniek

De Bowen Techniek is te plaatsen onder de holistische manuele geneeswijzen en gericht op het activeren van het zelfgenezende vermogen van ons lichaam. Met de duim en wijsvingers wordt een relatief zachtaardige rolbewegingen gemaakt over spier- en bindweefsel, de fascie.
Een Bowenbehandeling is opgebouwd uit series zachte rolbewegingen op specifieke plaatsen op het lichaam.
Kenmerkend daarbij is dat deze series met een pauze van enkele minuten onderbroken worden om de prikkel, veroorzaakt door de rolbeweging, te laten inwerken. Een behandeling wordt aangepast aan de conditie van de cliënt.
Alleen bij acute klachten kan het zijn dat eerst het gebied van de klacht behandeld wordt en daarna de hele mens.

In alle andere gevallen wordt de gehele persoon behandeld. Er wordt gebruik gemaakt van het geheugen van het lichaam en de mogelijkheden van het lichaam zelf om tot herstel en veranderingen te komen. De fascie (bindweefsel) is daarbij de verbindende factor waarop wordt gewerkt.

Bowen is veilig en geschikt voor iedereen, van pasgeborenen tot zeer oude of sterk verzwakte mensen. Ook top atleten en zwangeren hebben er, elk op hun eigen wijze, baat bij. Na een behandeling ervaren veel mensen ontspanning en rust.

Er is geen contra indicatie voor een behandeling. In overleg kan er altijd een behandeling samengesteld worden. Als u bijvoorbeeld zwanger bent of een bepaalde operatie heeft ondergaan. Een Bowenbehandeling is altijd goed voor het lichaam.

 

Een Bowenbehandeling bevordert :

– ontspanning van geest en lichaam; ( fysiek, emotioneel, mentaal )

– het zelfgenezend vermogen van het menselijke lichaam;

– de bloedsomloop en daarmee de afvoer van afvalstoffen en de opname van voedingsstoffen;