over

Charmaine van den Berg is in 1999 afgestudeerd aan het HBO maatschappelijk werk en dienstverlening. Na jaren gewerkt te hebben als psycho-sociaal hulpverlener en coach bij diverse reguliere instellingen is zij in 2006 haar eigen holistische praktijk gestart voor mens en dier. In 2010 behaalde zij het HBO medische kennis en in 2016 dezelfde CPION geaccrediteerd.

 

Haar interesse voor het welzijn en herstel van mensen zorgde ervoor dat ze al snel aanvullende en alternatieve Westerse filosofieën en geneeswijzen ging bestuderen waaronder homeopathie, fythotherapie, kruidenleer e.d. en manuele technieken.
Logischerwijze geïnspireerd van binnenuit, want haar wortels liggen zowel in het Oosten als in het Westen, verdiepte zij zich vanaf 1997 ook in verschillende Oosterse filosofieën en geneeswijzen, van Zen tot Tibetaanse (zelf)heling, yoga, non-dualiteit en andere vormen van healing.

Vooral in de Oosterse wijsheden is het een gebruikelijke denkwijze dat lichaam en geest één zijn en dat genezing gepaard gaat met lichamelijke en geestelijke bewustwording.

 

Zij volgde verschillende opleidingen en cursussen op het gebied van aanvullende c.q. complementaire gezondheidszorg bijvoorbeeld in de toegepaste kinesiologie, ontspanningstechnieken uit de cranio-sacraaltherapie (2003) en behaalde in 2005 het diploma voor Bowentechniek. Tegenwoordig volgt ze regelmatig na- en bijscholingen in haar vakgebieden, waaronder in 2012 de zachte werveltherapie volgens de Dornmethode en volgde in 2013 het EHBO diploma met aantekening reanimatie van het Rode Kruis.
Zelfonderzoek, bewustzijn en aandachtig leven zijn belangrijke sleutels op de weg naar zelfverwerkelijking en (zelf)heling en dit zul je herkennen in haar persoonlijk afgestemde, veelzijdige en transparante werkwijze